Hasznos információkat ismerhet meg a szabálytalanul működő webáruházakról, ezért érdemes internetes vásárlása előtt az adatbázisban tájékozódni. 

 

A jobb oldali kereső mezőbe kérjük írja be, hogy milyen adatra szeretne keresni (pl. vállalkozás neve, címe, ügy iratszáma, webáruház webcíme). Ha a vállalkozás megnevezésének csak egy részletét ismeri, azt is beírhatja.

 

Ha csak informálódni szeretne az adatbázisban szereplő vállalkozásokról, kifejezés beírása nélkül nyomja meg a keresőgombot, így a megjelenő találati listában az összes vállalkozás adata megjelenik.

 

A listában szereplő honlap nevére kattintva megtekintheti az üggyel kapcsolatos részletes információkat.

 

Adatvédelem

Jelen adatbázisban a vállalkozás feltüntetésére akkor kerül sor, ha a cég felelősségét a külön kormányrendeletben meghatározott súlyos jogsértés miatt a fogyasztóvédelmi hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal vagy a bíróság döntésében jogerősen megállapította. Az adatbázis tartalmazza továbbá a vállalkozás nevét, a vállalkozás közismert és a fogyasztók számára beazonosítható elnevezését, honlapjának címét, a jogorvoslati eljárás tényét és a megsértett jogszabályi rendelkezést, mely adatokra keresni lehet majd.

Az adatbázis nem tartalmazza egyetlen esetben sem az eljárást megindító, vagy érintett fogyasztó nevét, lakhelyét, vagy egyéb, beazonosításra alkalmas adatát.

Az adatbázisban található tartalom forrás megjelölésével szabadon felhasználható.