orangeways.com (Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt. és társai): Az orangeways.com oldalon a vállalkozások azt a jogsértő benyomást keltették a fogyasztóban, hogy az "Orangeways" márkanév alatt menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási tevékenységet folytatnak és a menetrendszerinti autóbuszjáratok üzemeltetéséhez szükséges engedélyekkel rendelkeznek. Megtévesztően nem adtak tájékoztatást a járatok pontos indulási helyéről, az Orangeways hálózatot üzemeltető vállalkozások adatairól, arról, hogy a weboldal üzemeltetéséért milyen vállalkozás tartozik felelősséggel.

Jogsértő vállalkozás neve, székhelye, telefonszáma, nyilvántartási száma, cégjegyzékszáma, adószáma, honlapjának elérhetősége:

Név: orangeways.com (Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt. és társai)
Székhely: 1097 Budapest, Illatos út 9.
Telefonszám:
Nyilvántartási szám:
Cégjegyzékszám:
Adószám:
Honlapjának elérhetősége: www.orangeways.com
Vállalkozás közismert neve:
orangeways.com (Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Zrt. és társai)
Ügy tárgya:
Az orangeways.com oldalon a vállalkozások azt a jogsértő benyomást keltették a fogyasztóban, hogy az "Orangeways" márkanév alatt menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási tevékenységet folytatnak és a menetrendszerinti autóbuszjáratok üzemeltetéséhez szükséges engedélyekkel rendelkeznek. Megtévesztően nem adtak tájékoztatást a járatok pontos indulási helyéről, az Orangeways hálózatot üzemeltető vállalkozások adatairól, arról, hogy a weboldal üzemeltetéséért milyen vállalkozás tartozik felelősséggel.
Határozat(ok) PDF csatolmányként:
letölthető
Jogerőre emelkedés dátuma:
2018.03.09.
Jogorvoslati lehetőség:
.
Eljáró hatóság:
Gazdasági Versenyhivatal
Közzététel napja, honlapról történő törlés várható időpontja:
2018.03.22. - 2020.03.22.
Határozat száma:
VJ/100-98/2016. (Gazdasági Versenyhivatal)
Megsértett jogszabályi rendelkezés megjelölése:
Fttv. 3. § (1) bekezdése
Közzététel jogcíme:
Fgytv. 51/B. § (1) bekezdés, 453/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 1. § a) pont